Filip Walraeve (Demival) & Peter De Vos (Transport Mervielde) delen HR-visie Verdonck

Wat hebben sterke organisaties in zowel de profit als social profit sector met elkaar gemeen? Een goed uitgebouwde organisatiestructuur, een sterk team en een professioneel management met een duidelijke visie op de toekomst van de organisatie.

Exponenten van dit laatste zijn Filip Walraeve (Algemeen directeur bij Demival vzw) en Peter De Vos (Adjunct-bedrijfsleider bij Transport Mervielde). Respectievelijk vieren zij dit jaar hun 5-jarig en 3-jarig jubileum binnen de organisatie.

Demival | Algemeen directeur Filip Walraeve

DEMIVAL vzw is een modern maatwerkbedrijf dat op vandaag via aangepaste arbeid nagenoeg 600 werknemers met een beperking tewerkstelt. Deze maand staat de heer Filip Walraeve reeds vijf jaar aan het roer van de organisatie.

“Ik nam de rol van algemeen directeur op bij Demival naar aanleiding van de pensionering van de vorige directeur. Ik werkte voordien reeds 15 jaar bij Alpro en wilde de stap zetten naar een generalistische functie in een organisatie met een maatschappelijke meerwaarde. Die match vond ik meteen terug bij Demival. Na een professioneel aanwervingstraject via Verdonck kon ik in 2018 mijn nieuwe rol opnemen, tot op vandaag met een grote tevredenheid”.

“Intussen kenden we uitdagende jaren door corona, de energiecrisis, … maar konden we tevens enkele mooie trajecten realiseren binnen de organisatie. Eén hiervan was de verdere uitbouw van onze organisatiestructuur door verder te investeren in mensen; hierbij fungeerde Verdonck Professional Partners diverse keren als HR-partner gezien hun expertise en kennis van onze organisatiecultuur”.

Transport Mervielde | Adjunct-bedrijfsleider Peter De Vos

Verdonck Professional Partners bouwde vanuit een gedeelde visie op personeelsbeleid een sterk partnership uit met de firma Transport Mervielde, een familiale KMO gevestigd in Ertvelde.

Zo’n drie jaar terug werd vanuit de nood aan een verdere uitbouw van de organisatiestructuur een samenwerking opgezet met oog op de aanwerving van een adjunct-bedrijfsleider. Via een professionele rekruterings- en selectiecampagne werd finaal de heer Peter De Vos als eindkandidaat geselecteerd.

“Toen ik in 2020 mijn functie opnam binnen Transport Mervielde kende het bedrijf reeds een aantal jaar een sterke groei. Om deze groei en de aanwezige ambitie in toen zeer uitdagende tijden te bestendigen, wensten de familiale bedrijfsleiders het directieteam te versterken. Getriggerd door de passie, ambitie en no-nonsense cultuur twijfelde ik niet om deze uitdaging aan te gaan.”

“Intussen zijn wij uitgegroeid tot een organisatie met een team van 215 medewerkers. Vanuit mijn functie werkte ik de afgelopen jaren vanuit een gedeelde visie op HR-beleid samen met Verdonck Professional Partners voor de verdere uitbouw van ons kaderteam.”

Een professioneel HR-beleid als ‘must’ in de organisatie

Dat een goed uitgebouwd HR-beleid van cruciaal belang is om als organisatie competitief te zijn en om zich als aantrekkelijke werkgever te profileren, blijkt ook uit de trajecten bij Transport Mervielde en Demival. Een dergelijk beleid impliceert dat er met een duidelijke toekomstvisie geïnvesteerd wordt in mensen.

Hoewel er in de recente berichtgeving geponeerd wordt dat de krapte op de arbeidsmarkt daalt, gezien het aantal vacatures met 15% gedaald is ten opzichte van dezelfde periode van vorig jaar, blijft een duidelijke visie noodzakelijk. Deze ‘afkoeling’ zal hooguit tijdelijk zijn, gezien we geconfronteerd worden met een structureel tekort aan arbeidskrachten. Op het juiste moment de juiste beslissing nemen en het team versterken met profielen die mee kunnen bouwen aan de toekomst van de organisatie, maakt een organisatie slagkrachtig naar de toekomst toe.

Met meer dan 30 jaar ervaring in rekrutering en selectie van sleutelfiguren profileert Verdonck Professional Partners zich als een betrouwbare partner in de opbouw van uw team. Vanuit onze expertise en gespecialiseerd HR-advies begeleiden wij de aanwerving van sleutelfiguren.

Benieuwd naar onze aanpak? Aarzel niet ons te contacteren!

Jos Verdonck & Maarten Ghesquiere, Bestuurders