Talent scan faciliteert een succesvolle generatiewissel

Zelfs al is de opvolging nog niet actueel en ook al hebben de kinderen niet de intentie om op te volgen, dan nog blijft de vraag welke toekomst het best aansluit bij de jongere generatie. Een externe objectivering van de competenties, de social skills en het managementpotentieel kunnen een breder perspectief bieden op de professionele groeimogelijkheden.

Doorheen de jaren heeft Verdonck een unieke ervaring opgebouwd in de begeleiding van professionele keuzes bij kinderen van bedrijfsleiders.

Het begint vaak met studieadvies waarbij een neutrale externe partner als klankbord en coach het studiekeuze-proces begeleidt. Daarbij aansluitend is een psychologische screening en assessment center aan het begin van de professionele carrière vaak verhelderend op vlak van de mogelijkheden om succesvol een eigen zaak te managen. Meteen kan ook samen gezocht worden naar het beste groeitraject.

Ook bij de firma’s Dumoulin en Dewilde Engineering wilde men de integratie van de volgende generatie op een professionele manier laten verlopen.

Dumoulin | Niel Claus

Dumoulin is een sterk groeiende onderneming die intussen 250 medewerkers telt. Als industriële wasserij neemt het bedrijf een toonaangevende positie in binnen hun sector. Succesfactoren zijn de continue investeringen en innovaties met onder meer 2 hypermoderne productiesites, maar vooral ook het rasecht familiaal karakter van de organisatie.

Niel Claus, zoon van zaakvoerders Sabine Dumoulin en Rik Claus, vertegenwoordigt de volgende generatie en is intussen reeds sinds 2014 aan de slag in het bedrijf.

“Met het oog op de verdere voorbereiding op de toekomst kwamen wij in 2017 bij Verdonck terecht met een concrete vraag rond het in kaart brengen van mijn managementprofiel. Via een grondige analyse met onder andere psychologische persoonlijkheidsvragenlijsten, een assessment center en concrete cases kreeg ik op deze manier een duidelijk beeld van mijn competenties en ontwikkelingspunten.”.

“Dit geobjectiveerd beeld in een gefundeerd screeningsrapport, in combinatie met gerichte adviezen inzake vormingen om mijn management-skills verder aan te scherpen, vormde een interessante tool om een verder traject uit te stippelen met het oog op het opnemen van een steeds meer generalistische rol binnen de organisatie.”.

Dewilde Engineering | Liza Heughebaert

Dewilde Engineering is bij een ruim publiek gekend als professionele partner voor inventieve automatiseringsoplossingen. Met een ruime expertise in machinebouw, robotica en co-engineering kon het bedrijf reeds talloze projecten succesvol realiseren met een team van 40 medewerkers. Recent kwam ook Liza Heugebaert, dochter van Managing Director en eigenaar Patrick Heughebaert dit team versterken als CFO/HR Manager.

“Doorheen de afgelopen jaren had ik, aansluitend op mijn persoonlijke positieve ervaring met kantoor Verdonck, verschillende succesvolle samenwerkingen bij de verdere uitbouw van de organisatie.” stelt Patrick Heughebaert. “Toen de piste steeds concreter werd dat mijn dochter Liza fulltime in het bedrijf aan de slag zou gaan, vond ik het voor ons beiden belangrijk opnieuw een beroep te doen op hun expertise om zo een objectieve profielbepaling te krijgen.”.

“Deze insteek en het resultaat uit de screening en assessment heb ik zelf ook als zeer positief ervaren. Gezien mijn professionele background in het onderwijs niet meteen aansluit bij een managementtraject in een technische KMO-context, vond ik het zelf heel belangrijk mijn competentieprofiel beter te leren kennen. De adviezen van Verdonck vormden dan ook een belangrijk aanknooppunt om mijn toekomstig professioneel traject verder uit te stippelen en de introductie binnen Dewilde Engineering vlotter te laten verlopen.”.

Scan van het managementpotentieel en het adaptief vermogen

Benieuwd naar onze aanpak of verdere interesse in een scan van jouw managementpotentieel en adaptief vermogen?

Aarzel niet om ons te contacteren!