Talentmanagement als succesfactor in bedrijven

De ‘war for talent’, de geschikte kandidaat voor de job vinden, vacatures die niet ingevuld raken, …

In een complexe en schaarse arbeidsmarkt loert het gevaar op verkeerde aanwervingen. Het komt erop aan te investeren in de juiste profielen mét potentieel. Een dubbel check is hierbij geen overbodige luxe!

Hoe gaan bedrijven hier in de praktijk mee aan de slag? Een doorgedreven HR-beleid met focus op ‘talentmanagement’ is essentieel, zo blijkt ook bij Galloo.

Galloo | HR-Manager Els Vanneste

Group Galloo is een familiale organisatie gekend als Belgisch marktleider in de recycling sector die op vandaag 750 werknemers telt. “Gezien de sterke groei van de organisatie en de continue evolutie in de sector, vormt de verdere uitbouw van het personeelsteam één van mijn belangrijkste uitdagingen” stelt Els Vanneste, HR-Manager op groepsniveau.

“In ons HR-beleid vormen screenings en assessment centers een cruciaal element bij de verdere uitbouw van onze organisatie. Hierbij focussen we niet alleen op het aantrekken van nieuwe medewerkers, maar ook op het behouden van talent door hen waar mogelijk kansen te bieden binnen de bredere organisatie.”

“Vanuit deze insteek doen wij regelmatig beroep op de expertise van Verdonck Professional Partners op vlak van assessment en development centers. Door hun sterke kennis van onze cultuur hebben zij een belangrijke toegevoegde waarde bij het nemen van cruciale aanwervingsbeslissingen. Hoewel wij als bedrijf een sterke groei gekend hebben, is ons DNA namelijk steeds hetzelfde gebleven: een professionele organisatie met korte communicatiekanalen en een no-nonsense mentaliteit. De kennis van onze organisatie in combinatie met het professioneel advies resulteerde tot op vandaag in een mooi partnership met vele succesvolle loopbaantrajecten binnen Galloo.”.

Professionele assessments & development centers als cruciaal onderdeel bij talentmanagement

Cruciaal voor de uitbouw van een succesvolle organisatie is het investeren in de juiste profielen en dit op diverse momenten in hun carrière. Van young potential tot ervaren professional, talent aantrekken en vooral aan boord houden zal mee het succes van een onderneming bepalen.

Een professionele screening en assessment is dan ook een tool die breed toegepast wordt bij aanwervingen, maar zeker ook bij interne medewerkers die zich verder willen ontplooien.

Benieuwd naar onze aanpak? Aarzel niet om ons te contacteren!

Maarten Ghesquiere & Jos Verdonck, Bestuurders